{ "title": "Renkli Yılanlar", "image": "https://www.yilan.gen.tr/images/renkli-yilanlar.gif", "date": "21.01.2024 15:46:48", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Renkli Yılanlar ve özellikleri neler bakalım. Dünya üzerinde 2900 yılan türü bulunmaktadır. Bu yılanlardan birçoğu zehirlidir. Bir kısmı ise zehirsizdir. Genellikle orman ve kırsal bölgelerde yaşamaktadırlar. İnsanların bulunduğu yeri gürültüden dolayı sevmeyen bu sürüngenler, kendileri ile ilgili bir tehlike sezmedikten sonra insana zarar vermezler. Bazı türler ise tamamen evcilleştirilebilir türdendir. Kuş, fare, balık ve buna benzer hayvanları yiyerek beslenen yılanlar, kış uykusuna yatan nadir hayvanlar arasındadır. Kış boyunca toprak altında uyuyan yılanlar ilkbaharın sonlarına doğru toprak üzerine çıkarlar ve ilk beslenmelerini de bu dönemde yaparlar. Üremeleri yumurtlama ile olmaktadır.

Gök Kuşağı Renkli Boa Yılanı

Bu tür güney Amerika'da yaşamaktadır. Yanardöner bir deriye sahip olan bu nadir türün ömrü 15 ile 20 yıldır. Gök kuşağı renkli boa yılanının boyu 2 metreyi bulabilmektedir. Gündüzleri karanlık ve sesiz yerlerde saklanan bu tür beslenmesini geceleri yapar. Kurbağa ve fare ile beslenen bu tür, 5 yaşında tam bir erişkin olur. 5 yaşını dolduran gök kuşağı boa yılanı çiftleşme döneminden sonra, yumurtlama dönemine geçer. Gebelik süresi 5 ay olan bu tür sürenin sonunda kuluçka dönemine geçer. Kuluçka döneminde ise süre 10 haftadır.

Zümrüt Renkli Ağaç yılanı

1,8 m boyu olan bu tür güney Amerika yağmur ormanlarında görülmektedir. Parlak bir deriye sahip olan bu tür ağaç üzerinde yaşar ve renginden dolayı ağaç üzerinde çok iyi kamufle olabilir. Genellikle kuş, yarasa gibi canlılar ile beslenir. Görünüşün aksine zehirsiz bir yılan türüdür. Bu türün en belirgin özelliği ise dişlerinin çok büyük olmasıdır.

Akşın Birmanya Pitonu

Sarı renkte olan bu yılanın Meksika pitonunun alt türüdür ve 5,5 m uzunlukta 75 kilo ağırlığa ulaşmaktadır. Güney doğu Asya yağmur ormanlarında yaşayan bu türün zehir bezeleri bulunmaktadır. En dikkat çeken özelliği ise yaşadığı müddetçe uzamaya ve ağırlaşmaya devam ediyor olmasıdır.

Mısır Kobrası

Siyah renkte olan bu yılanı diğerlerinden ayıran birçok özelliği bulunmaktadır. Zehirli olan bu türün çenesinin önünde olan dişleri ile zehri encekte etmesi ile avını acılı bir ölüm beklemektedir. Bitki örtüsünün az olduğu yerlerde ve çölde yaşayan bu tür, ülkemizde ise Şanlıurfa bölgesinde görülmektedir. Bu türün henüz yavru olanının da bile en az yetişkinlerinde bulunan miktarlarda zehir bulunmaktadır. Erişkinleri boy ortalaması 200 cm'dir. Gündüzleri kum ve toprak altında yaşayan bu tür, geceleri avlanmaya çıkar. Avını ısırdıktan sonra zehrin etkisini göstermesini bekler ve avı öldüğünde yer.

Al Kral Yılanı

Kırmızı ağırlıklı bir renge sahip olan bu türün vücudunda siyah halkalar halinde çizgileri de bulunmaktadır. Genellikle iğne yapraklı ağaçlarda ve çimenler üzerinde yaşayan al kralın ortalama boyu 50 cm'dir.
" } ] }